Bílé fazole se slaninou a vejci

Zpět na seznam receptů

Přísady:

500 g bílých předvařených fazolí; 4 vejce uvařená natvrdo; 1 větší pórek; sůl; pepř; 600 g anglické slaniny; špetka cukru; ocet; 2 snítky kopru na ozdobu


Postup přípravy:

Fazole zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Uvařené fazole slijeme a promícháme je s kolečky pórku. Dochutíme solí, pepřem, cukrem, troškou octa a uchováváme teplé. Slaninu zbavíme kůže a nakrájíme na 9 silnějších plátků. Osm plátků nakrojíme z jedné strany a opečeme na suché pánvi dokřupava. Zbylý plátek nakrájíme na tenké nudličky, které opečeme a vmícháme do fazolí. Fazole rozdělíme do misek, poklademe je rozkrájenými vejci a přidáme slaninu. Každou porci ozdobíme kouskem kopru.