Fazolový guláš

Zpět na seznam receptů

Přísady:

špek; klobáska (nejlépe paraszt kolbász nebo jiná měkčí a trochu pikantní); fazole v tomatové omáčce (mohou být i mexické); kečup; cibule; zelená paprika; pepř; Pista (případně jiná chilli pasta)


Postup přípravy:

Cibuli nakrájíme na měsíčky, papriky na proužky, klobásku na půlkolečka, špek na menčí kostky (ale ne úplně malé). V hrnci rozehřejeme trošku oleje, na tom opečeme špek, přidáme cibuli a pariky a za občasného míchání necháme chvilku smahnout (tak, aby zelenina byla trošku obdělaná, ale stále křupavá). Pak přidáme půlkolečka klobásky, které také chvilku opékáme. Na závěr přidáme fazole i s tomatovým nálevem. Vše dochutíme pálivým Pistou (nebo jinou chilli pastou), kečupem a pepřem. Krátce prohřejeme.

Představivosti se meze nekladou, takže se můžete na tomhle jídle "vyblbnout" - někdy spolu s cibulí osmahnout i plátečky česneku, místo klobásky dát kousek uzeného nebo ve finální fázi dochucování přidat do guláše ještě mletou sladkou papriku.