Pikantni zeleninové fazole ,,MEXIKO“

Zpět na seznam receptů

Přísady:

300g fazolí,asi 100g anglické slaniny,2 lžíce oleje,2 cibule,150 -200g měkkého salámu nebo jiné uzeniny,3 papriky,1 feferonka,5-6 rajčat,pikantní kečup podle chuti,mletá sladká a pálivá paprika,pepř,sůl.


Postup přípravy:

Propláchnuté a předem namočené fazole uvaříme téměř doměkka a přebytečnou vodu scedíme.Na vyškvařené slanině pokrájené na silnější nudličky a oleji zpěníme na hrubo nakrájenou cibuli,přidáme nudličky měkkého salámu a papriky,na menší kousky pokrájená rajčata a zalijeme kečupem. Okořeníme, osolíme, osmahneme a podusíme.Do tohoto základu v mícháme fazole a ještě krátce podusíme.Podáváme s chlebem nebo jiným pečivem.