Minutky s fazolkami na slanině

Zpět na seznam receptů

Přísady:

4 vepřové řízky; 250 g rýže ve varných sáčcích; lžíci másla; 250 g smetany; 2 vejce; 4 lžíce strouhané goudy; sůl; pepř; 2 lžíce různých bylinek; cibuli; 8 plátku angl. slaniny; 600 g rozmrazených fazolek; 4 lžíce oleje; 2 lžíce zrnek zeleného pepře.


Postup přípravy:

Rýži uvaříme a dáme do dobré vymaštěne zapekácí formy. Smetanu smícháme s vejci a sýrem, osolíme, opepříme, přidáme bylinky a dáme na rýži. Zapékáme při 200 C asi 15 min. Rozškvaříme kostičky slaniny a na ni zesklovatíme nasekanou cibuli. Přidáme fazolky, opepříme, osolíme a vše dusíme 5 min. Řízky opečeme po obou stranách na oleji, osolíme a posypeme zrnky pepře. Podaváme s rýží a fazolkami.