Fazolová směs na česneku

Zpět na seznam receptů

Přísady:

150 g brambor; 2 cibule; 2 stroužky česneku; 2 lžíce oleje; 2 plechovky (po 850 ml) rajčat; 1 pórek; 150 g točeného salámu; 1 plechovka (425 ml) velkých bílých fazolí; 1 plechovka (425 ml) červených fazolí; sůl; bílý pepř, majoránka.


Postup přípravy:

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, oloupané cibule a česnek nasekáme nadrobno. Vše opečeme na oleji. Přidáme rajčata a dusíme 10-15 minut. Pórek nařežeme na kolečka, salám na plátky. Fazole propláchneme a necháme na sítu okapat. Vše přidáme do kastrolu. Dochutíme solí, pepřem, majoránkou a vaříme dalších 10 minut.