Fazolová polévka klasik

Zpět na seznam receptů

Přísady:

21 kg krůtího masa; 2 lžíce oleje; 250 g brambor; 425 ml konzervovaných rajčat; 100 g nakládaných bílých fazolí; 100 g zavářkových těstovin;sůl; pepř; majoránka; 1 l vývaru ze slepičího bujónu


Postup přípravy:

Maso nakrájíme na kostičky. V hrnci rozpálíme olej, maso na něm krátce orestujeme a přelijeme ho vývarem vývaru z Maggi Slepičího bujónu. Vaříme asi 45 minut. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Spaříme a oloupeme rajčata. Nakrájíme je na kostičky. Fazole slijeme a vše dáme asi po 30 minutách k masu. V osolené vodě uvaříme těstoviny. Slijeme je a propláchneme. Dáme je do polévky, osolíme, opepříme a přidáme majoránku.