Mleté maso s fazolemi - mexiko

Zpět na seznam receptů



Postup přípravy:

Do kotlíku/kastrolu dáme krapet nezdravého sádla, osmažíme na něm asi 10 dkg uzené slaniny pokrájené na drobno a na to vrzneme čtyři vetsi cibule a jednu zelenou papriku na hrubo nakrájené. Necháme zesklovatět a přidáme asi 0,75 kg mleté sekané (to je ta půl hovězí, půl vepřové), možna by byla lepši klasická sekačka, t.j. nahrubo nasekané masíčko. Zprudka osmažíme na cibuli. Teď to vypadá jako klasická kaše ze školní jídelny. Zalijeme asi 4 dc vývaru, je-li, jinak teplou vodu, zamíchame a ejhle: z nechutné kaše se stala hnusná polívka. (:o)) Provaříme a přidáme dvě plechovky červených fazolí ve slaném nálevu, ovšem bez toho nálevu, a proplachnuté v cedníku. A šup tam s jednou plechovkou bílých fazolek v tomatě (včetně tomaty)(:o)) a ještě přidáme malý rajčatový protlak, v letní době levných rajčat nahradíme protlak asi osmi oloupanými rajčaty (spařit, pak lehce oloupat). Hnusná polévka se začíná vybarvovat, směs provaříme a na závěr kořeníme: lžíce sladké papriky, půl lžíce chilli, nakrouháme pepř a zlehka osolíme. Necháme trochu vydusit na sos a dodáme asi 3-4 velké stroužky česneku na plátky. Zamíchat a papat s chlebem, tortillou, rýží, těstovinami a pod. Bueno appetito, companieros.