Fazole z Vysočiny

Zpět na seznam receptů

Přísady:

1 kg suchých fazolí; 3 větší cibule; 150 g rajčatového protlaku; 2 paličky česneku; 300 g mletého masa; 150 g paprikové klobásy; 250 g cukety; 2 masité papriky; rostlinný olej; 1 velký ostrý kečup; pepř; vegeta; sójová omáčka; oregano; tabasco; 1 lžička zázvoru; 1-2 kostky bujónu; sůl


Postup přípravy:

Fazole den předem namočíme a pak uvaříme s cibulí téměř doměkka. Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky, osmahneme mleté maso, česnek nakrájený na plátky, rajský protlak a zalijeme vodou. Přidáme veškeré koření a za občasného míchání dusíme asi 20 minut. Potom přidáme papriky nakrájené na proužky, oloupanou cuketu nakrájenou na kostičky a uvařené neslité fazole. Dusíme tak dlouho, dokud fazole nezměknou. Nakonec doplníme kečupem, klobásou nakrájenou na kolečka a krátce povaříme. Fazole s klobásou vydusíme do středně husté omáčky. Dochutíme solí a kořením. Podáváme s chlebem.