Krémová polévka z rýže a fazolí

Zpět na seznam receptů

Přísady:

Pro 4 osoby: 2 konservy bílých fazolí ve vlastní šťávě,1malá cibule,1malá karotka, 1 stroužek česneku,1 malá sklenicka rajčatového protlaku,200 g rýže,petržel, olivový olej,máslo,strouhaný sýr,sůl,pepř


Postup přípravy:

V hrnci osmahneme za stálého míchání nastrouhanou cibuli a karotku na oleji. Přidáme rajčatový protlak, sůl,pepř a povaříme asi 5 minut. Přidáme rozmixované Fazole, dále přilijeme 1 litr vody a vaříme 10 minut ,přidáme rýži a vaříme dalších 15 minut, nakonec přidáme máslo, strouhaný sýr, utřený česnek a petržel. Vypneme a necháme ještě 5 minut odpočinout.