Opilé fazole s krevetkami

Zpět na seznam receptů

Přísady:

300 g bílých fazolí; 200 g loupaných malých krevet; 100 g pršutu; 1 paprika lusk; 2 menší cibule; 200 ml bílého suchého vína; 2 lžíce olivového oleje; provensálské koření; rozmarýn; 1 stroužek česneku; sůl; smetana; chleba


Postup přípravy:

24 hodin předem namočíme fazole do 1 litru bílého vína a 1 litru vody. Na ctvrtky nakrájenou cibuli zpěníme na olivovém oleji a přidáme na nudličky nakrájený pršut, krevety,papriku, česnek utřený se solí. Lehce podusíme s smícháme s fazolemi uvařenými na měkko. Osolíme, okořeníme, podlijeme vínem a zalijeme smetanou. Podusíme 5 minut. Podáváme s chlebem.