Kus-kus s červenými fazolemi
Přísady:
konzervu červených fazolí, kus-kus, rajče, kukuřice, sterilovanou červenou papriku (může být i syrová), salátová okurka (kdo nemá rád, může dát i sterilovanou), sýr (podle chuti, jen na nastrouhání nakonec), sůl, pažitka čerstvá
Postup přípravy:
Uvaříme vodu v konvici a zalejeme tím kus-kus připravený v kastrůlku ( vody opravdu málo, jen aby se do kus-kusu vsákla a tím pádemnabobtnal), přiklopíme pokličkou, NEVAŘÍME, pouze necháme 15 minut bobtnat. Mezi tím si nakrájíme připravenou zeleninu na kostičky (kromě fazolí a kukuřice:-)) a nastrouháme sýr. Poté všechno smícháme dohromady, kukuřici necháme od vody okapat, ale fazole přidáváme i strochou štávy z nálevu. Nakonec dochutíme trochou soli a nakrájené pažitky a posypeme sýrem