Jehněčí žebírka pečená na rozmarýnu a s fazolkami

Zpět na seznam receptů

Přísady:

Pro 4 osoby: 80 dkg žebírek, 20 dkg růžičkové kapusty, 20 dkg fazolových lusků, 7 dkg anglické slaniny, 2 lžíce olivového oleje, 2 stružky česneku, 1 dcl červeného suchého vína, 1 lžička másla, 1 lžička škrobu, sůl, pepř, rozmarýn


Postup přípravy:

Celá žebírka osolíme a opepříme, pokapeme olejem a promíchme s čerstvým rozmarýnem a utřeným česnekem. Po jedné hodině žebírka velmi prudce a krátce opečeme. Dáme péci do trouby na co nejmenší výkon asi patnáct minut. Maso by mělo zůstat pěkně růžové, ale ne syrové. Růžičkovou kapustu spařime a fazolky obalíme do slaniny. Klidně je můžeme přidat k masu na patnáct minut. Vše vyjmeme a do výpeku přidáme trochu škrobu rozmíchaného v červeném víně. Provaříme, zredukujeme na správnou hustotu a omáčku dochutíme. Maso nakrájíme na porce a podáváme s vařeným nebo šťouchaným bramborem. Kapustičku lehce přelijeme osoleným máslem.