Kovbojské fazole

Zpět na seznam receptů

Přísady:

1 plechovka červených fazolí ve slaném nálevu; 1 plechovka bílých fazolí v tomatové (chilli) omáčce; 30 dkg vepřové kýty; 1 nožka klobásy; 1 menší cibule; 1 stroužek česneku; sůl; grilovací koření; sojová omáčka; rostlinný olej; samozřejmě pánev


Postup přípravy:

Maso a klobásku nakrájíme na kostičky cca 2-3 cm, maso nasolíme a okořeníme. Cibuli si nakrájíme nadrobno a česnek na tenké plátky (ne fazolové). Z červených fazolí odlejeme nálev. Na pánvi (nejlépe Wok) rozpálíme olej a orestujeme kýtu, poté přidáme klobásek a cibulku s česnekem. Za cca 5 min přidáme dvě lžíce sojové omáčky a jakmile se vzpění dáme fazole a necháme za stálého míchání na mírném ohni 15 minut povařit. Kdo má rád ostřejší, použije chilli koření, kdo ne, může dochutit (přisladit) kečupem. A už je hotovo a můžeme podávat s pečivem.