Pyrenejský hrnec

Zpět na seznam receptů

Přísady:

1/2 kg fazolových lusků; 1 cibule; 4 rajčata; 15 dkg anglické slaniny (nebo dobrý bůček); 3 str. česneku; pepř;, sůl; petrželka


Postup přípravy:

Do hrnce dáme na kostičky nakrájenou slaninu, až zezlátne, zmírníme oheň a přidáme na hrubo pokrájenou cibuli. Rajčata spaříme a až cibulka zrůžoví, přidáme nakrájená do hrnce. Syrové fazolové lusky očistíme, pokrájíme na menší nudle, položíme na rajčata, osolíme, opepříme, přidáme nadrobno česnek, zalijeme vodou. Vody jen tolik, aby fazole nebyly zcela ponořené. Zakryjeme poklicí a dusíme, až se voda odvaří tak ze 2/3. Potom by měly být lusky měkké a hotovo! Dáme na talíř a posypeme sekanou petrželkou. Podáváme s tmavým pečivem.