Chilli fazole v chlebu
Přísady:
barevné fazole - becoky; olej; sůl; pepř; chilli papričky; česnek; cibule; lečo
Postup přípravy (pro vegetariány):
Fazole přes noc namočíme a pak uvaříme do měkka. Na olej dáme zesklovatět cibuli, přidáme lečo, česnek, okořeníme a podle chuti přidáme chilli papričky. Pak smícháme s fazolemi. Kulatý chléb - odkrojíme vršek tak, že uděláme pokličku. Vydlabeme střídku a tu dáme na plech do trouby a opečeme. Chléb naplníme chilli fazolemi, přikryjeme vyříznutou poklicí a na talíř kolem něj nasypeme opečenou střídku.
Postup přípravy (pro všežravce):
Fazole připravíme stejně. Cibuli dáme zesklovatět, přidáme česnek a na kousky nakrájené hovězí maso. Kulatý chléb - odkrojíme vršek tak, že uděláme pokličku. Vydlabeme střídku a tu dáme na plech do trouby a opečeme. Chléb naplníme chilli fazolemi, přikryjeme vyříznutou poklicí a na talíř kolem něj nasypeme opečenou střídku.