Maminčino chilli con carne

Zpět na seznam receptů

Přísady:

1 lžíce oleje, 1 velká cibule, 1 čerstvá červená paprika, 3 stroužky česneku, 1 lžíce pálivého chili, 1 lžíce sladké papriky , 1 lžíce drceného kmínu, 500g mletého hovězího masa, 1 kostka bujonu, 400g konzervovaných rajčat, 1/2 lžíce majoránky, 1 malý rajčatový protlak, 400g sterilovaných červených fazolí, sůl, pepř a 1 lžíce cukru


Postup přípravy:

Na rozpáleném oleji smažíme nasekanou cibuli asi 5 min, pak přisypeme rozmačkaný česnek a na kostky nakrájenou papriku, sladkou papriku, kmín a chili. Za stálého míchání necháme vůně promísit, přidáme maso a vařečkou se snažíme ho rozdělit na co nejmenší kousky. Opékáme tak dlouho dokud není maso hrudkovaté a je stejnoměrně opečené. Opékáme pozvolna, aby bylo křupavé a ne dušené. Zvlášť si připravíme bujon, který rozpustíme ve 300ml horké vody a přilijeme ho do pánve. Přidáme rajčata, přisypeme majoránku, cukr, sůl a pepř. Nakonec přidáme protlak a vše důkladně promícháme. Maso teď dusíme s omáčkou pod pokličkou asi 20 min na velmi mírném ohni, občas promícháme a podíváme se, zda se omáčka přiliš neodpařila nebo nepřichytila. Kdyby ano, přidáme 2 lžíce vody. Správné chilli by mělo být husté a šťavnaté. Nakonec přidáme scezené fazole, pokrm přivedeme k varu a asi 10 min povaříme, vypneme oheň, ochutíme solí a pepřem a necháme 10 min odstát. Příloha: chleba, rýže, tortily nebo jen tak.