Fazolky zapečené s vejci

Zpět na seznam receptů

Přísady:

700 g fazolek, 4 vejce uvařená natvrdo, 60 g másla, 1 cibule, 4 g hladká mouka, půl šálku kysané smetany, 8 g strouhaného čedaru, pepř, sůl


Postup přípravy:

Očištěné fazolky pokrájíme na proužky, v osolené vodě podusíme doměkka a necháme okapat. Na rozehřátém másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, zasypeme moukou, osmažíme dozlatova, zalijeme rozšlehanou smetanou a trochou vývaru z fazolek, osolíme, opepříme a povaříme. Do vymaštěné nákypové formy urovnáme fazolky, pokryjeme je vejci pokrájenými na kolečka, přelijeme omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme ve středně vyhřáté troubě. Podáváme s vařenými nebo opečenými brambory a se zeleninovým salátem.