Fazole s tuňákem

Zpět na seznam receptů

Přísady (6 porcí):

80 ml olivového oleje; 1 rozmačkaný stroužek česneku; 500 g bílých malých fazolí, namočených přes noc a odceděných; 480 ml rajčat nakrájených na kousky; asi 400 g konzervy tuňáka ve vlastní šťávě (ale bez šťávy); 2 stonky čerstvé bazalky (jemně nakrájené); sůl; pepř


Postup přípravy:

Na pánvi na oleji restujte česnek až je černý a vyhoďte jej. Olej z pánve smíchejte s fazolemi, dejte do pomalého hrnce, přilejte 1,5 l vody a zamíchejte. Vařte zakryté na HIGH 2 hodiny. Přepněte hrnec na LOW a vařte dál zakryté 8 hodin. Do hrnce přidejte zbylé ingredience, zakryjte a vařte na HIGH ješte asi 30 minut. Doporučená příloha: Chléb. Doba přípravy je cca 11 hodin.