Guláš starého rančera

Zpět na seznam receptů

Přísady:

1 velká cibule; 2 ostravské (černé) klobásy; lžička červené papriky (dle chuti ostrá); lžička grilovacího koření; 2 hrnky uvařených fazolí; pepř dle chuti; 1 kostka masoxu; 1 dcl vody; 5 - 7 stroužků česneku; 1 menší nastrouhaná mrkev; kousíček nastrouhané petržele; 1 malá červená kapie; hrst pokrájeného pórku; 2-3 dcl kečupu; dvě špetky majoránky; kečup


Postup přípravy:

Na sádle osmahneme 1 cibuli, přidáme 2 pokrájené ostravské (nebo jiné) klobásy, orestujeme, zasypeme červenou paprikou a grilovacím kořením.Přidáme masox, uvařené velké barevné fazole, trochu podlejeme, opepříme, 5 minut podusíme. Nakonec přidáme několik pokrájených stroužků česneku, nastrouhanou mrkev, trochu nastrouhané petržele, na kostičky pokrájenou kapii, hrst pokrájeného pórku, majoránku, kečup. Většinou není nutno dosolovat, ale kdo má rád, dochutí si a dusíme asi ještě 10 minut. Podáváme jen tak nebo s chlebem a kvašákem.