Azu

Zpět na seznam receptů

Přísady:

500 g kuřecího nebo vepřového masa, 2 větší cibule, 6 lžic kečupu, olej, 1 plechovka sterilované kukuřice, 1 plechovka fazolí s chilli omáčkou (nebo v tomatové omáčce + přidat špetku chilli), 1-2 mrkve, sůl, worchestrová omáčka, 1 hrnek rýže.


Postup přípravy:

Maso pokrájíme na kousky a promícháme se dvěma lžícemi oleje. Necháme minimálně hodinu odpočinout (klidně i přes noc). Rozehřememe olej a maso ze všech stran osmahneme. Osolíme, zastříkneme worchestrovou omáčkou a přidáme na kolečka pokrájenou mrkev a nadrobno posekanou cibuli. Chvíli společně opékáme. Pak přidáme scezenou kukuřici, fazole i s omáčkou, kečup a promícháme. Podlijeme troškou vody a pod pokličkou chvíli podusíme. Nakonec vmícháme běžným způsobem uvařenou rýži. Podáváme se zeleninovým salátem.