Zapečené fazole s masem
Přísady:
brambory, mleté maso (míchané), vejce, zakysaná smetana, konzerva Bonduel červené fazole s kukuřicí, trochu oleje na vymazání pekáčku, sůl, pepř, podravka, provensálské koření, vejce, cibule, sýr na strouhání
Postup přípravy:
Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme, nakrájíme na plátky. Vymažeme pekáček a naskládáme část brambor. Mleté maso ochutíme orestujeme na cibulce, až se rozpadá. Přidáme fazole s kukuřicí,promícháme a sundáme z ohně.Rozetřeme na brambory a opakujeme podle množství materiálu.Končíme bramborami.Smetanu,vejce a sýr rozšleháme a zalijeme po celém pekáči. Dáme asi na 20 minut do vyhřáté trouby.Pečeme na 180 stupňů do zlatova.