Opilé fazole

Zpět na seznam receptů

Přísady:

0,5 l hnědých fazolí (Pinto beans); 1,5 l vody; 0,35 l piva (zbytek okamžitě vypijte :-); 2 lžíce tuku ze špeku, nebo oleje; 1 velká cibule nadrobno; 2 stroužky česneku, utřene; 3 pálivé papričky nadrobno nasekané nebo nadrobené; 0,5 lžičky mletého nebo drceného kmínu;1 lžička soli


Postup přípravy:

Namočte fazole přes noc, slijte a znovu zalijte vodou a pivem, aby byly 2 cm pod vodou. Vařte zvolna nepřikryté. Po jedné hodině skontrolujte, zamíchejte ode dna a není-li dost vody přilijte vařící vodu. Vařte dalších 30 minut a znovu skontrolujte, eventuelne přidejte vodu.

Až fazole změknou, přidejte všechno ostatní a vařte zvolna dalších 15 minut, vodu udržujte jen těsně nad hladinou fazolí. Fazole jsou uvařené, když jsou měkké a krémové, nikoli rozvařené, měly by držet svůj tvar. V hrnci bude trochu vody s fazolemi, ale má to byt stádium polévky. Pokud chcete tekutinu hustší, šťouchněte do nich několikrát mačkačem na bramborovou kaši.

Podávejte ihned, nebo přikryjte a držté teplé až jednu hodinu. Také je můžete nechat vychladnout, eventuelně zmrazit a ohřát v mikrovlnce.