Fazole v rajčatové omáčce

Zpět na seznam receptů

Přísady:

250g namočených bílých fazolí; 2 čl (10ml) slunečnicového oleje; 1 velká nakrájená cibule; 1 utřený stroužek česneku; 2 nastrouhané středně velké mrkve; 1 nastrouhané jablko; 400g nakrájených rajčat (z konzervy); 2 pl rajčatového protlaku; 1 čl sladké papriky; špetka chilli koření; 1 bobkový listopad 1 pl sojové omáčky; 75 ml vody.


Postup přípravy:

Fazole scedíme, zalejeme je čerstvou vodou, přivedeme do varu a prudce vaříme 10 minut. Plamen stáhneme, nádobu přikryjeme a 40 minut mírně vaříme. Uvařené fazole scedíme a odložíme stranou. Na pánvi rozehřejeme olej a na něm 5 minut mírně smažíme česnek a cibuli. Přidáme fazole a 2-3 minuty dusíme. Přidáme mrkev, jablko, rajčata, rajčatový protlak, papriku, chilli koření, bobkový list, sojovou omáčku a jablečnou šťávu nebo med. Přivedeme do varu, přikryjeme a mírně vaříme 30-40 minut. Jestliže je směs příliš suchá, přidáme trochu vody. Vyndáme bobkový list, dochutíme a horké podáváme.