Vepřový guláš s fazolemi

Zpět na seznam receptů

Přísady:

Plechovka sterilovaných fazolí; 400 gr libového vepřového masa; 1 cibule; sůl; mletá sladká i pálivá paprika; olej; česnek; drcený kmín; 2 lžíce rajského protlaku nebo kečupu; majoránka; kousek uzeného masa; 1 malá zelená paprika; bobkový list


Postup přípravy:

Vepřovou plec naklepeme, nakrajíme na kostky a osolíme. Cibuli nakrajíme nahrubo, zpěníme ji na rozpáleném oleji, vmícháme papriku , po zpěnění zalijeme trochou vody a uvedeme do varu. Přidáme maso, rajčatový protlak, roztřený česnek(množství podle chutidrcený kmín a dusíme, až maso téměř změkne. Zahustíme světlou jíškou z másla a mouky, dobře jí rozmícháme a dále maso dusíme do změknutí.Nakonec přidáme scezené fazole, majoránku, bobkový list a prohřejeme.Před podáváním porce posypeme nakrájenou zelenou paprikou a nudličkami uzeného masa. Vhodnou přílohou je čerstvý chléb.