Srbská fazolová polévka

Zpět na seznam receptů

Přísady:

Pro 8 osob: 500g bílých fazolí; 2 l masového vývaru; 500 g špeku; 3 bobkové listy; 3 hřebíčky; 2 velké cibule; 10 brusinek; sůl,bílý pepř; 2 červené sa 2 zelené papriky; 8 porků; 1 lžička majoránky; 2 lžíce sladké papriky; 1/4 l zakysané smetany


Postup přípravy:

Fazole necháme přes noc namočené ve vodě.Necháme je okapat a vložíme je do vařícího vývaru.Přidáme špek,brusinky a oloupané cibule,prošpikované bobkovým listem a hřebíčkem.Lehce okořeníme a vaříme 50 minut.Vyjmeme cibule a brusinky.Mezitím nakrájíme papriky a po 50 minutách přidáme k fazolím.Vaříme dalších 15 minut.Poté přidáme na kolečka nakrájený porek.Vaříme dalších 15 minut.Ochutíme majoránkou,paprikou,solí a pepřem.Zamícháme zakysanou smetanu a podáváme.