Jehněčí guláš s červenými fazolemi a zeleninou
Přísady:
Pro 4 osoby: 60 dkg jehněčí kýty, 10 dkg červených fazolí, 15 dkg zelených paprik, 1 lžíce hladk mouky, 1 cibule, 5 dkg fazolových lusků, 2 lžíce oleje, 1 lžíce protlaku, sůl, pepř, drcený kmín
Postup přípravy:
Jehněčí kýtu nakrájíme na menší kostky. Fazole uvaříme zvlášt. Oloupanou cibuli nakrájíme a necháme na oleji zhnědnout. Přidáme maso, sůl, pepř a kmín, rajský protlak a vše orestujeme. Přlijeme trochu vody a dusíme až je maso měkké. Nakonec vložíme nakrájenou zelenou papriku, uvařené fazole a lusky , zahustíme moukou, provaříme a dochutíme. Výborná příloha jsou bramboráčky.