Dušené fazolové lusky s olivami

Zpět na seznam receptů

Přísady pro 4 osoby:

Zelené fazolové lusky 600g; cibule 4ks; Stroužky česneku 4ks; Olivový olej 3 lžíce; Petrželová nať svazeček; Sůl,mletý bílý pepř,lžička cukru,listy koriandru. Opraženou strouhanou housku 4lžíce; Plněné olivy mandlemi 200g


Postup přípravy:

Fazolové lusky očistíme a z obou konců odstraníme špičky. V kastrolu rozehřejeme olivový olej,zpěníme nakrájenou cibulku a Česnek .Přidáme fazolky,jemně nasekanou petrželku,olivy a koriandr. Osolíme,opepříme a vaříme doměkka asi 35 minut.Dochutíme cukrem a Vinným octem.Vydusíme tak,aby nám nezbyla žádná tekutina. Přendáme na předehřátou mísu a posypeme opraženou str.houskou. Podáváme jako přilohu k masitým pokrmům.