Uzený bůček v pikantních fazolích

Zpět na seznam receptů

Přísady:

250gr červených, případně černých fazolí; 250gr bílých fazolí; 1 kg uzeného bůčku; 100gr slaniny; 1 velká cibule; 3 stroužky česneku; 100gr rajského protlaku; 1 lžička sladké papriky; 1 lžíčka cukru; chili; sůl; pepř; zelená cibulka


Postup přípravy:

Fazole namočíme přibližmě na dvě hodiny do studené vody.Mezitím dáme vařit bůček.Vaříme ho tak dlouho, až lze kosti lehce vytáhnout. Vykostěný ho necháme vychladnout a vývar přecedímea zatím dáme stranou. Fazole scedíme a dáme vařit do dvou kastrůlků , každou barvu zvlášť. Vaříme do poloměkka.(to poznáme když každá třetí fazole praskne)Mezitím nakrájíme slaninu na nudličky, rozehřejeme jí a vložíme cibuli a česnek nakrájený na drobno. Společně je osmažíme a když slanina zesklovatí přimícháme protlak, papriku, cukr, chili, krátce opečeme a pžřidáme hotové fazolky s trochou vody. Ještě asi deset minut povaříme a dochutíme solí a pepřem. Bůček nakrájíme na plátky silné asi 1 až 1.5 cm a krátce je opečeme nejlépe na teflonové pávi. Na závěr posypeme čerstvou zelenou cibulkou a obložíme fazolemi.