Salát z červené řepy s fazolemi

Zpět na seznam receptů

Přísady:

300 g červené řepy; 400 g bílých fazolí (konzerva); 2 kvašené okurky; 1 malý pórek; 3 lžíce oleje; 1 lžíce vinného octa; 2 lžíce sekané petrželky; špetka cukru; sůl; pepř


Postup přípravy:

Řepu vydrhneme pod tekoucí vodou, uvaříme v osolené vařící vodě (se špetkou kyseliny citronové - řepa si uchová původní červenou barvu), vychladíme, oloupeme a nakrájíme na hranolky. Fazole scedíme, okurky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pórek podélně rozpůlíme a zešikma nakrájíme na plátky. V míse smícháme olej, ocet, cukr, sůl, pepř a petrželku. Přidáme ostatní suroviny promícháme a odložíme na hodinu na chladné místo.