Vařené fazolky

Zpět na seznam receptů

Přísady:

600 g zelených fazolek, 40 g sádla, 40 g hladké mouky, 20 g cibule,1/4 l mléka nebo kyselé smetany, 1 dcl vody, 1 lžíce mleté papriky, kopr, 1 lžíce octa, 1 lžička cukru krystal, sůl


Postup přípravy:

Očištěnou fazolku nakrájejte na menší kousky, vložte do tlakového hrnce, zalijte a osolte. Uzavřete tlakový hrnec a vařte 10-15 minut. Mezitím připravte ze sádla a mouky světlou jíšku. Do jíšky přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a mletou papriku. Vše osmažte a zalijte cca 1 dcl vody. Tlakový hrnec sejměte z plotny, vypusťte páru a otevřete. Sceďte z fazolek vodu, k fazolkám přidejte připravenou jíšku a dochuťte mlékem nebo smetanou. Dobře promíchejte a společně krátce povařte v otevřeném tlakovém hrnci. Na závěr přidejte ocet, nasekaný kopr a cukr.