Bílá fazolová polévka

Zpět na seznam receptů

Přísady:

200 g bílých fazolí, 1,25 l vody, 2 mrkve, 1 menší cibule, 250 g bramor, 40 g tuku, 40 g hladké mouky, 0,25 l mléka, sůl, špetka cukru, špetka pepře, špetka tymiánu, 1 lžíce octa, 1 stroužek česneku.


Postup přípravy:

Fazole namočíme na několik hodin do studené nesolené vody. Pak vodu dolijeme a přidáme pokrájené mrkve, cibuli a brambory a zvolna vaříme. Když je vše měkké, prolisujeme. Z tuku a hladké mouky připravíme jíšku, zředíme ji mlékem, rozmícháme a přidáme do polévky. Dochutíme solí, cukrem, kořením, octem a česnekem a povaříme asi 20 minut. Do polévky můžeme přidat na kolečka nakrájený párek.